Кърджалийци рипнаха срещу властта, протестно шествие обиколи града

Изображение 1 от 5

    Кърджалийци рипнаха за трети пореден път срещу властта в рамките на седмица.Под звуците на „Рипни Калинке да тропнем”,те скандираха „Оставка”. Шествие обиколи града по основните булеварди от двата бряга на Арда.

    Протестът започна в18,30 часа. Десетки се събраха пред паметника на Апостола на българската свобода Васил Левски. Имаше хора от различни етноси и вероизповедания. Преобладаваха младите. Единственият пенсионер бе бивш зам.-областен управител.

    Деца поднесоха венец на монумента под звуците на националния химн. Нямаше речи. Единствено Димитър Борисов от Кърджали обяви, че протестиращите и той включително искат да живеят в България. Може да сме малко,но сме единни, подчерта той.

    Антоанета Миланова изрази недоволство, че телевизиите не отразяват протестите.Според нея това е и причината пред паметника на Левски да се съберат десетки, а не стотици протестиращи. Убедена съм, че има негласна забрана да се показват на екран демонстрациите,категорична е Миланова.

    Майка,пожелала анонимност сподели, че кърджалийци са се събрали, защото искат по-висок жизнен стандарт. Искам децата ми да живеят в подредена държава и родителите ми да не гладуват, заяви пред медиите тя.

    Полицията следеше от далеч протестната проява. Тя последва шествието без да притеснява протестиращите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини