Според проучване: димитровградчани подкрепят протестите, но не участват в тях

Голяма част от димитровградчани подкрепят провеждащите се протести в страната, показва анкетата, поместена на www.dimitrovgrad.bgvesti.net.

86.4 % от гласувалите в допитването са посочили, че напълно подкрепят протестите. 11.2% заявяват, че не ги подкрепят, 1% тайно ги подкрепят, а 1.4% незнаят за какви протести е допитването.

Близо две трети, или 62.3% от анкетираните са отговорили, че не са участвали в организираните протести през миналата неделя. 37.7% от гласувалите са потвърдили, че са взели участие в протестите.

На въпроса за какво биха протестирали, анкетираните имаха възможност да дадат повече от един отговор.

16.9% от отговорилите биха протестирали срещу ниските доходи, а 14.9% - срещу цените на горивата. 14.8% от анкетираните недоволстват срещу вдигането цената на гражданската отговорност, и почти по равен брой, 14.5% и 14.4%, съответно срещу видгане данъците на автомобилите и за достойни пенсии. 

14.2% от гласувалите искаха оставката на Валери Симеонов, а  7.5% протестират срещу статуквото. 

1.5% изразяват своето недоволство срещу самите протести, а 1.3% от анкетираните заявяват, че не биха протестирали. 

Допитването няма представителен характер, само изразява нагласите в обществото.

Припомняме, че за 18-ти ноември има организирани 2 протеста, единият от 9 часа сутринта, където димитровградчани се включиха в автошествие заедно с хасковлии към Свиленград . Вторият протест е от 17:00 часа и е пешеходен - от сградата на общината по централната градска алея.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Павлина
    2 0
    18:30, 19 ное 2018

    отговарям на - Petar Ivanov alo presata ne zablujdawajte. Ами протеста в неделя беше провал, дори протестиращите не знаеха за каво да скандират и омаляха след 40мин., едва събра 50-60 души!

Още новини

Последни новини