Ботевци казаха „STOP” на войната по пътищата

Изображение 1 от 3

    На 18 ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на

    пътно – транспортни произшествия. За първи път този ден е отбелязан през 1993 г . в Обединеното кралство, а организацията „Мир на пътя” поставя началото на традицията. С всяка изминала година към нея се присъединяват все повече страни.

                С флашмоб, организиран от Ученическия съвет към ЕГ „Христо Ботев” , възпитаниците на  Езиковата гимназия отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите на пътно – транспортни произшествия. Окрилени от идеята да участват в похода, който поемат всички страни за спиране на войната по пътищата, учениците от осми, девети и десети клас се подредиха под формата на забранителния знак „STOP” в двора на училището.В памет на жертвите от войната по пътищата към небето полетяха бели балони, върху които учениците на гимназията написаха своите послания с надежда жертвите на пътно- транспортни произшествия да не се увеличават.

                Идеята на учениците бе свързана с послание, което те пожелаха да отправят както към своите съученици, така и към обществото. Инициативата напомня на всички, че би трябвало да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и да вземат решение, да не допускат риск в пътното движение. Сигурността на движението по пътищата на всички хора зависи от личния принос и отговорност на всеки един от нас.Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини