100 години БСП-Димитровград празнуваха социалистите

    С тържество в  културен дом „Химик“ отбелязаха 100 години от основаването на партийната си организация димитровградските социалисти на 16ти ноември. Официалните лица, които присъстваха бяха дългогодишния народен представител и бивш кмет на Димитровград Ангел Найденов и депутатите Виолета Желева, Драгомир Стойнев и Никола Динков.

    На празника актьорът Иван Нечев рецитира стихове от творчеството на именитите ни Пеньо Пенев, Вапцаров и др. Пред пълна зала историята на местна организация от създаването й през 1918 г. до днес, представи председателя на димитровградските социалисти Койчо Николов. Той запозна присъстващите с перипетиите, през които са преминали радетелите на социалистическата идея през годините.

    След словото му от трибуната приветствия по повод празника поднесоха всички официални лица, а депутатът Виолета Желева прочете поздравителния адрес от Националния съвет на БСП, парламентарната група и лидера на партията Корнелия Нинова. От свое име Желева заяви: „Днес прекрачваме уверено в следващия век, защото само ние социалистите можем да се гордеем с дълголетната си история. Това, че всички вие сте тук днес доказва, че сме устояли на предизвикателствата. И смело и отговорно с бъдещи успехи ще посрещнем това което ни очаква. Нека си пожелаем повече изборни успехи!”, обърна се към аудиторията Желева.

    Бившия кмет на Димитровград, Ангел Найденов посочи, че основните ценности с които БСП увлича хиляди хора са свобода, справедливост и солидарност, а партията винаги ще се свързва с индустриализацията и модернизацията на България. „Независимо от опитите те да бъдат унищожени и игнорирани, те са част от нашето минало и бъдеще.. Голямото достойнство на социалистическата идея е, че превърна тези ценности в политическа доктрина и морални репери. Днес, когато отбелязваме 100 години, пред нас стоят същите политически задачи – превръщането на свободата, справедливостта и солидарността в житейска реалност. Това е не е било лесно, няма и да бъде, но е част от предизвикателството да бъдеш социалист, сподели Ангел Найденов.

    Празникът завърши с концерт на димитровградски изпълнители.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ss
      SS
      3 -2
      23:53, 17 ное 2018
      Ще е хубаво да изчезнете за близките 100 години ...
    • 2
      Ми
      Мина
      0 0
      18:22, 18 ное 2018
      И за тези 100 години са замръзнали на едно място.Гледах по нашата телевизия двама бивши партийни секретари на обсъждане на "визията".Единият говореше непрекъснато за "противници" , а другият мислеше,че този документ е спуснат от ЦК на партията. И напират да управляват.
    Последни новини