Църквата в Узунджово и феста „Хайдушка софра“-кандидати за Годишните награди в туризма

Църквата в село Узунджово и фестивалът „Хайдушка софра“ са сред фаворитите за Годишните награди за туризъм, като предложение от Хасково.

Ежегодните награди се организират от министерството на туризма и целта им е да се популяризират туристическите обекти и дестинациите у нас.

В номинациите участват 132 кандидатури, от които, според критериите на състезанието, са селектирани впоследствие 125. Категориите в конкурса са 16.

С фестивала „Хайдушка софра“ община Хасково участва в категорията „Духът на България“, където е в конкуренция с друго събитие, което се организира в хасковска област -Фестивала „С хоро на гроздобер” от Минерални бани. СПА-перлата на хасковски регион е с още три номинации. И за 2018 година родопската общината е в съревнование за "Балнео и СПА дестинация"- категория, в която миналата година беше излъчена за първенец. Третата номинация, с която участва е в категорията" Община за културно-исторически туризъм".

В категорията „Туристическа атракция/обект“ Баните се включват с Терариума си. В същата категория Хасково пък е класирана с уникалната „Църква“ в село Узунджово. В тази категория участва и Ивайловград с антична вила „Армира“.

В надпревара с още 8 кандидата Южната приказка на България – Ивайловград води с над 42 % в категорията за „Туристическа дестинация“.

Победителите в конкурса ще бъдат избрани с гласуване на страницата на Министерството на туризма, което приключва на 5-ти декември. Те обаче ще станат ясни по време на специалната церемония.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ду
    Духовна нищета
    11 -7
    18:02, 14 ное 2018
    Общината трябваше да кандидатства с “уникалните” масички за шах на Беливанов - гарантирано първо място... то друго не е сутворил този т.нар. кмет
  • 2
    Ли
    Лист Обрулен
    0 0
    13:45, 15 ное 2018
    Значи,щом журналетката е турила кавички на узунджовската "Църква",това какво ще рече...Хайде при другарката в първи клас.Ама,вишо та вишо....
Последни новини