20 °C

Среща с кметове на населени места проведе Айдън Осман

На прага на зимния сезон кметът на община Черноочене Айдън Осман заедно със своя екип проведе работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места.

Разяснени бяха правомощията им относно осъществяването на контрол по чистота, опазване на обществения ред и др.

Айдън Осман запозна присъстващите със сключените договори за зимно снегопочистване и поддържане на пътищата и поиска засилен контрол над изпълнителите. „ Наблегнете на уязвимите групи от обществото, като самотни, трудноподвижни и хора на хемодиализа“, поясни той. Осман подчерта, че според приетия капиталов списък общинска администрация Черноочене е направила справедливо разпределение на средствата в тази насока.

Също така общинският кмет прикани селските управници да съдействат на населението на селата Черноочене, Пряпорец, Среднево, Нови пазар и Каблешково при приемане на новата кадастрална карта за да няма неточности.

Следващата точка бе свързана с подаване на заявления от всички желаещи да ползват земи от общинския поземлен фонд за сключване на договори за настоящата 2018/2019 стопанска година.

Кметовете на населените места поставиха въпроса и за снабдяването на населението с дърва за огрев.

Срещата бе не само информативна, но целеше кметовете на населени места да поемат своята отговорност не само като разрешаване на належащи проблеми по селата, но и за изпълняване на приходната част в общинския бюджет.

Заседанието на общинското ръководство с кметовете на населени места протече в изключително конструктивен диалог.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини