Вандализъм в училищен двор в Димитровград

    Първи прояви на вандалско отношение към новите спортни съоръжения в двора на ОУ "Пенчо Славейков" са на лице. Новите седалки до спортните игрища са започнали да търпят щети, някои са надраскани с остър предмет, а други разцепени от вероятни удари с крак. През това лято една от стените на ущилището е била "изрисувана" и надупчена (стената е покрита с изолационен материал тип стериопор и мазилка, което я прави лесна за пробиване дори с крак или юмрук).

    Посегателствата върху обновения и открит преди около месец училищен двор на ОУ „Пенчо Славейков” се случват в тъмната част на денонощието. Вандалите вероятно са били под въздействие на алкохол и наркотици според охранител от училището.

    Дворовете на училищата в града в следобедните и вечерните часове се пълнят с младежи и родители, които спортуват и играят и се превръщат в място за отдих и забава. На сутринта се налага да бъдат почиствани от семки, хартии, кенчета от безалкохолни и алкохолни напитки и други боклуци от персонала училищата.

    Ние от BGvesti апелираме училищните дворове да останат достъпни за гражданите. Гражданите с добра съвест да се грижат за чистотата по време на обитанието им и да алармират училищните или полицеските власти, ако станат свидетели на посегателство върху съоръженията в тях.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ti
      Titi
      8 -1
      15:17, 7 ное 2018

      Много е жалко, когато нещо хубаво се руши от недобросъвестни индивиди! Много ще е жалко за нас като общество, ако училищата трябва да осигурят денонощна охрана (не че имат бюджет за това)

    • 2
      Ее
      ее
      6 -3
      16:47, 7 ное 2018
      И в детските градини е същото.
      Идете в София и се опитайте да влезете в двор на детска градина или добро училище.
      Няма родители, Няма полиция. Няма квартални. От колата е по -лесно.
    • 3
      На
      Наблюдател
      8 -1
      20:45, 7 ное 2018
      Има места по белия свят, където и парковете са оградени и се заключват през нощта, за да не може разна измет да пакости. Трябва да е осветено през нощта и камери да запечатват, макар че с качулка на главата камерата не ще помогне. Дворовете на училищата не са място за пиене и пушене, щом достъпът ще е свободен и се замърсява много, трябва и от общ.служба чистота да почиства, а не само жените от училището.
    • 4
      Ня
      Някой
      1 0
      18:55, 8 ное 2018
      Що тогава Кмета плаща и назначава пазачи....
    • 5
      Ми
      Мина
      4 -2
      19:07, 8 ное 2018
      Нямат работа нито родители,нито младежи в двора на училището , след като там няма учебни занятия . Нито е редно детски площадки с люлки,катерушки и други спортни съоръжения , вечер да бъдат окупирани от пийващи тийнейджъри , които си пробват силата и акъла върху пейките и люлките.За това трябва да следят и полиция, но и всеки от нас.

    Още новини

    Последни новини