Поредното издание на фолклорния фестивал "Перпера 2018" в Кърджали, вход свободен

На 10 ноември (събота) от 14:15 ч. в Дома на културата, гр. Кърджали, ще се проведе утвардилият се вече като традиция, пети по ред Фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „ПЕРПЕРА 2018”.

Към днешна дата за участие в надиграването се очертават 14 любителски клуба с над 320 танцьори от региона и страната – Кърджали, Момчилград, Златоград, Рудозем, Джебел, Кирково, Бенковски, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Харманли, Димитровград  и др. Регламентът изисква всеки клуб да се представи с две хора от българския фолклор, по собствен избор. Организаторите на мероприятието – Тракийско дружество „Димитър Маджаров”, Тракийско младежко дружество, Народно читалище „Тракия – 2009” Кърджали и танцовият им  клуб „Хоротропци – ТРАКИЯ” и с активното съдействие на Община Кърджали са си поставили за цел да популяризират българския танцов фолклор, като съберат любители на българското хоро от близо и далеч, без ограничение във възрастта.

Облечени в своите пищни костюми, танцьорите от отделните клубове с музика и шествие ще дефилират от 13.30 ч. по бул. „България“ – от Пощата до Дома на културата.

Заповядайте на 10 ноември (събота) от 14:15 часа в Дома на културата – Кърджали.

ВХОД СВОБОДЕН!

      

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини