20 °C

Наградиха сайта „Кърджали БГ вести“ за принос в развитието на Хоспис „Добролюбие“

Сайтът „Кърджали БГ вести“ бе отличен за принос в развитието на хоспис „Добролюбие“ във връзка с десетгодишнината от създаването му. Управителят на хосписа Здравко Карамитев връчи грамота на главния редактор на сайта Георги Кулов вчера. Това стана в офиса на медията. Призът бе връчен отделно, поради отсъствие на Кулов на официалната церемония, посветена на десетгодишнината от създаването на хосписа.

Ще припомним, че на специална церемония в петък в актовата зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ Хоспис „Добролюбие“ бе удостоен  с почетен знак за 10 години от създаването му, за хуманизъм, отдаденост, състрадание и професионализъм. Грамотата бе връчена на управителя на хосписа Здравко Карамитев лично от директора на болницата проф. д-р Тодор Черкезов.

От своя страна Здравко Карамитев връчи три приза „Добролюбие“ на проф. Цекомир Воденичаров, декан на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София, на неговия заместник – проф. Красимир Визев и на проф. д-р Тодор Черкезов – директор на болницата в Кърджали.  

Общинско радио Кърджали също бе наградено с грамота за принос в развитието на Хоспис „Добролюбие“. Това стана след проведената лекция-дискусия на тема „Актуални  социално-медицински  проблеми  на възрастните и   стари хора“ с участието на проф. Красимир Визев – заместник декан на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София.

Сред наградените за популяризирането на дейността и ролята на хоспис Добролюбие бяха още регионалните издания в. „Нов живот“, в. „Арда“, в. „Родопи 24  по 7“, както и сайта „Кърджали БГ-вести“.

Съгласно нормативната уредба хосписът е лечебно заведение, когато в него медицински и други специалисти осъществяват палиативни грижи за терминално болни пациенти. В същото време нито един хоспис не е сключил договор с НЗОК, поради което предлаганите от него услуги се заплащат от гражданите и техните близки, сподели управителят Здравко Карамитев. Той посочи трите направления, в които хоспис „Добролюбие“ развива дейността си: палиативни грижи – обслужване на онкологично и тежко болни пациенти; социални дейности – осигуряване на помощни средства за нуждаещите се и грижи за социално слаби, които получават финансиране от община Кърджали и други общини в областта; грижа за грижата – различни дейности с цел популяризиране на институцията и набиране на средства. В инициативите на хоспис „Добролюбие“ участват организации с различен юридически статут, пациенти и семействата им, деца, медии и др.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини