19 °C

Ротарианците от Бурса ще дарят още един кувьоз на Кърджали, той е предназначен за „Дом майка и дете“

Ротарианците от Бурса ще дарят още един кувьоз на Кърджали. Той ще бъде предназначен за „Дом майка и дете“. Започва събирането на дарения. Това обяви в Бурса ротарианецът с кърджалийски корени Шабан Родоплу. Родоплу е пастасистентдистрикт гуверньор на Бурса. Отговарял е за 18 клуба в града с 600 членове и техните връзки с балканските страни. Именно той става инициатор преди десет години на болницата в Кърджали да бъдат дарени два кувьоза. Един осигурява и ротарианецът от Кърджали Александър Елинов Садък.

Ротарианците от Бурса имаха среща с пастпрезидента на Ротари клуб Кърджали Сабахатин Гьокче. Той им гостува с мисия, възложена му от настоящият президент на кърджалийския клуб Валентин Гогев. Целта бе да се заздравят връзките и да обмислят нови проекти. Сабахатин Гьокче изложи пред своите домакини нуждата на "Дом майка и дете" от кувьоз. Според Валентин Гогев тя е належаща и е радостно, че въпреки кризата при съседите, те се отзовават.

Домакините от Бурса откликнаха веднага.

Ще мобилизираме всичките 600 членове на Ротари в Бурса, категоричен бе Аднан Сьозери, президент на Ротари клуб „Бадемли“. Той посочи, че неговите корени също са от България. В момента мечтая да съм на пазара в Кърджали, да седна в някое ъгълче и да пия турско кафе, сподели Аднан Сьозери.

Шабан Родоплу припомни, че ротарианците от Бурса и техните приятели от Кърджали имат общо три големи проекта. Освен дарените кувьози, всеки на стойност 24 000 лева, от Бурса постъпиха 5 000 долара за костюми за мажоретния състав на СУ „Отец Паисий“. Шабан Родоплу посочи, че това е станало при президентския мандат на неговия гост Сабахатин Гьокче. Сега бе направено дарение от 3 000 долара за медицинска апаратура за болницата в Ардино.

На своя сбирка ротарианците в Кърджали бяха единодушни, че ще се включат със свои средства в поредната дарителска инициатива за кувьоза. Това стана по предложение на президента Валентин Гогев. Те приветстваха и желанието за по-тесни връзки на Ротари клуб „Топхане“ от Бурса.

Георги Кулов
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 22.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини