Хасан Азис и Айдън Осман сред финалистите в конкурса „Кмет на годината“

    Ясни са финалистите в престижния конкурс "Кмет на годината". Битката в тазгодишното издание е в 10 категории. Гласуването стартира на 22 октомври, провежда се на два етапа и ще приключи на 13 ноември 2018 г. Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те градоначалници отличници на България.

    В първия етап на конкурса хората гласуваха за кметовете на всички 265 общини в 10 категории. Вотът продължи до 23,59 часа на 4 ноември. Днес (5 ноември) стартира вторият етап на гласуването. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

    В категорията - "Кмет на гражданите" ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември 2018 г.

    Авторитетната надпревара с онлайн гласуване се организира за шеста поредна година от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Порталът на българските общини Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка на работата на кметовете си и така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, за да превърнат градовете в удобно и по-привлекателно място за живеене.

    Според класацията към настоящия момент, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се класира в категория „Спорт и младежки политики“, където се състезава с градоначалниците на Варна и Димитровград. Айдън Осман – кмет на кърджалийското село Черноочене, също попада в класацията. Той се нарежда в категория „Иновации в образованието“, като се състезава с колегите си от Костинброд и Сопот.

    Гласувайте за "Кмет на годината" в 10 категории на kmetnagodinata.bg.

    http://www.kmeta.bg

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини