Никола Чанев осигури средства за поправката на пътя за Мишевско, жителите благодарни

    Областният управител Никола Чанев осигури средства  и организация за изкърпването на пътя Джебел-Мишевско-Църквица-Синчец /Ардино-Бойно/след Зов за помощ от местните жители, адресиран до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до него самия. Писмото бе подкрепено от подписка на хората от две общини:Джебел и Ардино, за които този път е от жизнено значение. Местните хора писаха , че пътят е осеян с дупки и по него е опасно да се шофира. По шосето се транспортират работници от местните фирми и деца за училище. Голяма е опасността през зимния сезон.Подчертава се че шосето е от съществено значение за местното и регионално развитие.

     От вчера работници на фирма „Пътстроинженеринг”работят по изкърпването на дупките , като започнаха от Джебел по посока Църквица. Планира се да бъдат запълнени всички язви на пътя с обща площ над 500 кв.м.

      Областният управител Никола Чанев удържа на думата си да помогне. Хората от двете общини са много благодарни, сподели инициаторът на подписката предприемачът и общественик Сабахатин Гьокче. Той подчерта , че той и общественици от населените места са получили на 01.10.2018 г. писмо от губернаторът, в което се казва, че той е бил впечатлен от Зова за помощ изпратен му от жители на двете общини и подкрепен със снимки. Никола Чанев е изискал пълна информация за състоянието на пътя и възможностите за неговото подобряване. Общата дължина на пътния участък  е 19,974 км. На малка отсечка през 2014 г.е извършен ремонт и е в добро състояние. Останалата част от пътя е ремонтирана за последно в периода 1978-1993 г. Агенция „Пътна инфраструктура” е изпълнявала според възможностите си поправки на настилката. През настоящата година поради ограничен лимит до момента не са изпълнявани ремонтни дейности. Никола Чанев уверява местните жители,че Областно пътно управление ще положи усилия за зимния сезон пътят да бъде ремонтиран и състоянието на настилката ще бъде подобрено.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини