Руската общност в Кърджали чества Ден на народното единство на Русия

Изображение 1 от 4

    На 03.11.2018 г. в ресторант „Парадайз” Клубът на руските съотечественици гр.Кърджали  за първи път отпразнува Ден на народното единство на Русия.  Денят на народното единство е посветен на освобождението на Москва от полските окупатори през 1612 година. Началото на XVII век е тежък период за Русия.Страната е разорена, хората гладуват. Този период се нарича Смутно време. Тогава, през XVII век, хора с различна вяра, от различни националности и съсловия, се обединяват, за да освободят Отечеството от чуждите окупатори.

       Надяваме се всички останаха впечатлени от  култура и уникална история на Русия, както и гостоприемството и топлотата на организаторите.

         Русия е мултинационална и мултикултурна държава. Повече от 150 различни нации, етноси и националности живеят на огромна нейна територия.  И, разбира се, те имат различни традиции и обичаи.  По време на празнуването участниците  се запознаха с руските традициите и обичаи, направиха пътешествие по различни републики на Русия: Чувашия, Мордовия, Татарстан и други.  С много емоции гостите приеха участие в руска народна игра „Ручейче”, слушаха руски песни, изпълнявани от Никола Радиков. В края на празника бе проведена викторина „Какво знаете за Русия”, всички участници получиха подаръците.

    Олга Стоянова,председател на Клуба на руските съотечественици

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини