20 °C

Канада строи космодрум за украинските Cyclone 4M (видео)

Канадската транспортна компания Maritime Launch Services е в процес на получаване на одобрение и финансиране за изграждането на първия комерсиален космодрум в Нова Скотия, Канада.

Анимация показва планираните съоръжения, включително платформата за изстрелване, предназначени за пускане в експлоатация на украинска ракета Cyclone-4M.

Космодрумът ще бъде използван и от други доставчици за комерсиални изстрелвания..

Maritime Launch Services (MLS) работи в съотрудничество с украинския завод "Южмаш" и конструкторското бюро "Южное" за изстрелването на ракетата "Циклон-4М". Първите ракери Цилкон-1,2 и 3 са руски, от времето на СССР, след разпадането му разработката остана собственост на Украйна.

MLS е канадска компания за космически транспортни услуги, основана през 2016 г. и със седалище в Нова Скотия, Канада. Компанията планира да изстрелва украинскита ракети Cyclone-4M на Yuzhnoye в полярна и слънчева синхронна орбита от Кенсо Нова Скотия. MLS е съвместно предприятие на три компании, базирани в САЩ.

Изграждането на космодрума, разработката на ракетата и първото изстремване на Cyclone 4M през 2020 год. се оценяват на 240 милиона долара. От 2022 год. MLS планира ежегодно осем изстрелвания от новия космодрум с украинската ракета носител.

Двустепенната ракета носител Cyclone 4M е модификация на Циклон-4, която Украйна разработваше съвместно с Бразилия. През 2015 год. проектът бе закрит, като украинските инженери твърдят, че работата по него е завършена на 90%. Канадската модификация ще използва втората степен на Циклон-4, както и останалите постигнати от рзаработчиците резултати.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини