„Граничар“ спечели дербито срещу „Приятели Юнайтед“ в „Лига Кърджали“

„Граничар“ от Кирково победи  „Приятели Юнайтед“ от Джебел с 1:0 в голямото дерби на 5-ия кръг на „Лига Кърджали“ и вече е еднолично на върха във временното класиране.Александър Димитров реализира единственото попадение в срещата с което се превърна в герой  за своите, а това го направи и "Футболист на седмицата". Зелените надделяха трудно в истинско дерби с множество положения пред едната и другата врата. Освен красивият и елегантен футбол, който представиха двата отбора те показаха и как всъщност трябва да протичат "дербита от любителски характер" . Въпреки, че и двата отбора бяха крайно амбицирани да спечелят срещата те показаха мъжество и уважение един към друг.
Преди началото на срещата статуетка  за "Футболист на месеца" получи Михаил Младенов от "Приятели Юнайтед". Мишо е най-добър в лигата за месец септември, благодарение на петте си гола и цялостният принос за представянето на отбора му в първите два кръга от надпреварата.
В друг двубой от кръга „Арда 1924" надделя изключително трудно с 2:1 над "Ю ЕС Инженеринг". Двата отбора изиграха коректен мач, в който си размениха по едно полувреме. През първата част Юсеин Тасим от "Ю ЕС Инженеринг" се разхождаше като на парад в половината на сините и само добрите намеси на вратаря на „Арда 1924“ Кязим Емин (Колин) бяха пречка пред сърцатият футболист и съотборниците му. Той все пак се разписа и изведе своите с гол аванс преди почивката. Втората част бе огледална на първата, но този път инициативата взе отборът на "Арда 1924", а непреодолимо препятствие за тях се оказа третият вратар на "Ю ЕС Инженеринг" - Хасан Хасан. До изравнително попадение все пак се стигна след едно центриране на Цанко Чаушев и автогол на Рейхан Етем. Голът вдъхна кураж на ‚сините“ и обезвери „червените“ и въпреки добрите положения създадени от "Арда 1924" все нещо не достигаше. В самият край на двубоя все пак до победен гол се стигна. Понатежалият капитан на "Арда 1924" - Благовест Саръев реализира красиво попадение с което донесе трите точки на своите.
В нервна среща, отборът на „Мастило“ разгроми с 4:1 тима на „Каприз България“,

който с всеки двубой започва да играе все по-добре и по-добре. В отсъствието на основни фигури, отново в герой за своите се превърна президентът на тима Димитър Петков, който се отчете с хеттрик и асистенция в не лекият двубой. Другото попадение за "Мастило" реализира десетката на тима Еленко Стойчев. За белите от "Каприз България" точен бе борбеният ЛеутримСтавилеци, който се разписа след подаване на Адем Осман. Този двубой ще остане в историята на БАМФ Кърджали и като първият мач по мини футбол  заснет професионално.

Временно класиране:

„Граничар“ (Кирково)         20:5      15
„Мастило“                            22:5       12
„Арда 1924“                         19:8      12
„Приятели Юнайтед“         20:5       10
„Импулс“                             18:8       10
„Джебел 1928“                    23:19        9
„Балканстрой“                    19:11        6
„One minute“                       11:14        6
„Припек“                             15:26        3
„Докторите“                       8:19       3
„ЮЕС Инженеринг“         6:18       3
 „ГлобалНет“                    8:29       0
„Каприз България“           8:30        0

Текст и снимка:Гюнер Шукри
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини