Млади хора от Кърджали се включиха в Похода на свободата

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора, за втора поредна година в Кърджали се проведе Поход на свободата. На 20 октомври момчета и момичета от Младежкия клуб към Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ в Кърджали  се присъединиха към инициативата на Международната неправителствена организация А 21 и ще кажат своето „не” на  трафика на хора и съвременното робство.

Началото на Похода на свободата в Кърджали  бе даден в 11 часа. Участниците, облечени в специално изработени тениски, тръгнаха от Автогара „21 век” и  стигнаха  до паметника на Васил Левски. Там всеки желаещ имаше възможност  да направи своя въображаем полет с „крилете на свободата” и да го запечата в снимка За целта от Младежкия клуб към ОСНВ бяха изработили двуметров плакат с жълтобели криле, като символ на свободата. В  похода  се включиха  и младежи от ОДК-Кърджали и учебните заведения в града.

Целта на похода на свободата е хората да бъдат информирани за рисковете от попадането им в схема за търговия и трафик с хора, възможностите да избегнат подобни ситуации и не на последно място да популяризират откритата национална телефонна линия, по която могат да споделят свои наблюдения по темата. Походът се организира  от Международната неправителствена организация А 21 за пета поредна година, а подкрепящите го в страната стават все повече.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини