Министърът на отбраната награди Ангел Матушев за принос във възпитанието на децата

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди с грамота и медал председателят на туристическо дружество „Кърджали” Ангел Матушев за принос в патриотичното възпитание на децата. Матушев получи юбилеен медал „100 години Първа световна война”за това,че бе съорганизатор на ученически поход по стъпките на българската бойна слава. Матушев помага в техническата организация, инструктира участниците в похода за снаражението и дисциплината.

Вече пета година Туристическо дружество „Кърджали” си партнира с институции и училища в организирането на походи по стъпките на Българската армия. Идеята е на областна администрация и Военния клуб, подчертава Ангел Матушев. От Министерството на отбраната прегърнали идеята. В походите участват деца от цялата област. Според Ангел Матушев най- активни са учениците от „ОУ”Св.св.Кирил и Методий”-Кърджали,  СУ”Васил Левски”-Крумовград, СУ”Петко Рачев Славейков” и Езиковата гимназия „Хр.Ботев”-Кърджали.

   Туристическото дружество е подпомагано от клуба на ветераните туристи с ръководител Елена Топалова.

Ангел Матушев е председател на ТД Кърджали от 8 години.От седем години провежда излети с деца.

Моята мисия в туризма е посветена преди всичко на децата, споделя  Матушев пред Кърджали бг вести. В началото , когато тръгнах да обикалям директорите на школа и да обяснявам, че трябва да изкараме децата сред природата срещах слабо разбиране. Вече има промяна под въздействието на родителите. Учителите подхванаха идеята. Така децата са на чист въздух, учат се да пазят природата, усвояват ред и дисциплина, възпитават другарство, подчертава Ангел Матушев.

Той посочва, че организира две големи инициативи за деца от 7 години. Първата е „Природата за децата и децата за природата”,в която се включват ученици от цялата страна. Втората е велопохода „Опознай Кърджали”. И двете се случват със съдействие на Община Кърджали.

   Учим децата и на признателност, казва още Матушев. Заедно с Жана Чакърова от БЧК и Ани Иванова от Военния клуб организират благотворителен концерт за ветераните от Втората световна война в Дома на културата. Парите са връчени лично на героите от Отечествената война.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    Koruykova Irina
    0 0
    11:45, 20 окт 2018
    Браво, Ачо. Заслужена награда! Поздравления!
Последни новини