"Поход за свобода" организират в Кърджали

18 октомври е Европейския ден за борба с трафика на хора. За пета поредна година фондация А21 заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемат градски поход в името на една свобода. Свобода за жертвите на трафик на хора. Така нареченият "Поход за свобода" в Кърджали ще стартира в 11.00 ч. на 20 октомври (събота), като началната точка на тръгване е пред бл. Ракета до автогарата. Сподели Александър Киров, пиар на фондация А21.
 Кампанията се казва "Поход за свобода". Това е една информационна улична кампания, която фондация А21 организира в цял свят. Поводът е 18 октомври, когато е Европейския ден за борба с трафика на хора и това е кампания, която цели единствено да привлече медийното и обществено внимание върху проблема с трафика на хора, тъй като това е изключително актуален проблем и глобално престъпление срещу човечеството. Идеята на похода е хора от различни градове, от различни точки в цял свят, да се съберат в един конкретен ден, в един конкретен час, като тази година този конкретен ден е 20 октомври (събота), а конкретният час е 11.00 ч. с единствената идея да се съберат и заедно в колона един след друг да извървят пешеходното разстояние от километър, километър и половина, минавайки през централната част на града. Пак казвам, целта на похода е да се привлече общественото и медийно внимание върху проблема, тъй като за съжаление България е на първо място в ЕС по отношение на брой жертви на трафик на хора на глава от населението. 
Първите 50 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа ще получат черна тениска на кампанията с надпис "Все още има робство". 
Фондация "А21" е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова задачата на фондацията е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството.
http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини