Божидара Ангелова представя "Здравей, Книгария" на 18 октомври в Регионалната библиотека

Книгата си "Здравей, Книгария" ще представи журналиста Божидара Ангелова на 18 октомври от 17.30 часа в читалня "Изкуство" в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров". Премиерата е включена в празничния календар на община Кърджали за Деня на града, 21 октомври.

 Божидара Ангелова за реализирания роман: "Здравей, Книгария" се появи на бял свят съвсем логично, като етап от работата ми с децата в училище "Славейков". Приказките, стихчетата и всички закачливи неща в книгата, са писани в период от няколко години. Самата техническа работа по оформянето на романа ми отне една година. През това време, аз разговарях с инж. Хасан Азис, разказах му идеята и най-вече, че тя е с благотворителна цел.  Потърсих и директора на Регионалната библиотека Уляна Ганева. Те имаха идея какво ще се получи. Имаше очакване, че книгата ще се появи на бял свят".

Божидара Ангелова е журналист във вестник "Нов живот", библиотекар в средно училище "Петко Рачов Славейков" и ръководител на поетичен клуб "Вдъхновение" към училището.

Има отпечатани три книги - поезия  "Етюди от един живот", помагало за първи клас "Приказка чудата за буквите и числата" и "Огледалцето на Бог" с приказки за деца.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини