"Джи Пи Груп": Сатанизират ни, винаги сме спазвали законите

За първи път в ефир:  Ръководството на фирмата „Джи Пи Груп” говори за ремонтите в централната част на София, запорираните милиони и разследването на прокуратурата.

Само пред NOVA от фирмата обясниха и причината да се оттеглят от сделката за трасето на трамвай номер 5 за над 40 млн. лв.

"Сатанизират ни по този начин и разговорът ще продължи в съда. Винаги сме спазвали законите в тази страна, определени групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни", заяви изпълнителният директор на компанията Владимир Житенски. 

Той обясни, че компанията сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел "Железница", който е част от трасето на магистрала "Струма". България получи европейско финансиране за магистралата и ако не изпълни последната отсечка от трасето в срок, може да изгуби всички средства, получени за магистралата през последните години. 

„Ние сами се отдръпнахме от проекта за строителство на тунел „Железница”, който е част от един голям проект за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и започнем да проявяваме некоректност към страната си, ще загубим всичките тези средства”, заяви Житенски. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини