Хайка на полицията в Джебелско, четирима задържани дрогирани шофьори в Кърджали

24 автомобила и 36 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Джебел вчера от 14,30 часа до 16,30 часа с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения на ЗДвП за 10, съставени са 4 акта и 6 фиша.

38-годишен е управлявал нерегистриран лек автомобил „Дайхацу“, установили полицаи от Кирково при извършена проверка в района на село Подкова вчера около 18 часа. При направена справка станало ясно, че регистрацията на моторното превозно средство е прекратена служебно заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Четирима са задържани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества. 30-годишен водач на товарен „Мерцедес“ бил проверен в района на село Чилик и тестът отчел положителна проба за амфетамин и метаамфетамин. След употреба на амфетамини са управлявали още двама водачи – 32-годишен, проверен на ул.“Първи май“ и 32-годишен, спрян на ул.“Осми март“ в Кърджали. Под въздействие на наркотично вещество е управлявал и 15-годишен, причинил пътно произшествие в района на село Кьосево. На двама от водачите са взети проби за химически анализ, другите двама са отказали. Образувани са бързи производства и работата продължават разследващи полицаи.Т

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини