Принц Хари и Меган Маркъл очакват бебе

Внукът на кралица Елизабет Втора принц Хари и съпругата му Меган Маркъл очакват появата на първата си рожба през пролетта на 2019 година, съобщи в страницата си в Туитър Кенсингтънският дворец.

"Техни Кралски Височества херцогът и херцогинята на Съсекс са много радостни да обявят, че херцогинята на Съсекс очаква появата на детето им през пролетта на 2019 година", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

От двореца изтъкнаха, че Хари и Меган се отнасят с благодарност към поддръжката, която им е била оказана от хора от цял свят по време на сватбата им през м.май и с радост споделят щастливата новина с обществеността. Детето на херцозите на Съсекс ще бъде седмо по реда на наследяването на кралския престол на Великобритания.

С пристигането си в Сидни херцозите на Съсекс Хари и Меган предприемат първата си тихоокеанска обиколка, която ще продължи 16 дни, предадоха световните агенции.

Това е второто посещение на Австралия от по-младото поколение кралски особи, след като принц Уилям и съпругата му Катрин, заедно със сина им Джордж,бяха на визита в страната-континент през 2014 година.

Във вторник херцозите на Съсекс ще плават на ферибот от пристанището в Сидни, като ще преминат край световноизвестната опера на града. Кралската двойка ще присъства на представление на местна танцова трупа, ще се снима с коали в зоологическата градина и ще се срещне с фермери ,силно засегнати от засушаването.

Визитата на херцозите съвпада с откриването на игрите "Инвиктус", които ще се проведат в Сидни от 20 до 27 октомври. Това са състезания, наподобяващи параолимпиадата, основани от принц Хари, и включващи ветерани, ранени на бойното поле.

По време на обиколката си херцозите на Съсекс ще посетят също Нова Зеландия и тихоокеанските острови Фиджи и Тонга.

Коментари в сайта

Последни новини