Събират се средства за лечението на 5-месечния Борил от Хасково

    Кампания за събиране на средства за спасяване на 5-месечния Борил Янков стартира в Хасково. Детенцето страда от болест на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво.

    Обикновено при заболяването се засяга дебелото черво, но при него са засегнати и тънките черва, обясни майка му Гергана. Тя поясни, че това е единственият такъв случай в България. До момента Борил е претърпял общо 5 операции, 3 от които по-сериозни. И в момента той и майка му са в столичната болница „Проф. д-р Иван Митев“. Предстои консултация със специалист от „Пирогов“, който да прецени какви интервенции трябва да премине детето и дали може да бъдат осъществени в страната.

    Все още не е ясно каква сума ще бъде необходима за детето, но и на тази етап разходите по лечението му не са малки и семейството изнемогва. Заради вида на заболяването Борил трябва да се храни със специфична храна, която на този етап излиза около 650 лева месечно. С наддаване на теглото на детето, ще се увеличи приемът, което ще струва и повече пари, обясни още майка му. Тя допълни, че освен това ежедневно са необходими и средства за престоя им в болницата. По думите й откакто е родено детето непрекъснато са по болници, вкъщи са били само една седмица.

    Заради продължителното лечение и предстоящите операции семейството на Борил се нуждае от финансова помощ. В тази връзка е създадена страница във фейсбук с името: „Да запазим усмивката на Борил“. В някои хранителни магазини в Хасково са поставени и кутии за набиране на средства. Хасковската фотографка Краси Грозева подкрепя инициативата и организира кампания чрез благотворителна фотосесия. Всеки, който желае, може да снима детето си или себе си в парк "Кенана" утре на поляната над Арката, до баскетболния кош. Акцията ще се проведе от 11 до 17 часа в събота /13 октомври/. Всички събрани средства ще отидат за подкрепа на Борил, пише във фейсбук страницата под името „БЛАГОТВОРИТЕЛНА ФОТОСЕСИЯ – Снимка за ЖИВОТА НА БОРИЛ“.

    Отворена е и дарителска сметка, където всеки може да преведе желаната сума:

    УниКредит Булбанк

    Борил Георгиев Янков

    BIC: UNCRBGSF

    IBAN: BG48UNCR70001523398368

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      :)
      :)))
      54 -5
      13:47, 12 окт 2018
      Къде са в подобни моменти известните и заможни хора от Хасково? Примерно Григор Димитров или други известни личности, за които не е проблем да отделят някаква по-сериозна сума и да помогнат съществено. Човек може да бъде уважаван, заради делата и постъпките му, а не заради талант, красота и т.н.
    • 2
      По
      Посетител
      9 -2
      14:45, 12 окт 2018
      Поправете името на детето в описанието на дарителската сметка!
    • 3
      Si
      Sis
      37 0
      14:49, 12 окт 2018
      Къде са големите фирми? Хайде помагайте.
      • Ва
        Ваня Атанасова
        5 -8
        20:11, 13 окт 2018
        Ако можете помогнете тук не е място и време да се възмущавате от други хора.
    • 4
      Ма
      Майка с дете
      31 0
      15:04, 12 окт 2018
      Ох, душичка малка сладичка! Дано се оправи Борил, да е здрав, здрав, здрав и много да Ви радва! Веднага ще пратя 10лв. по сметката. Нека повече хора се включим в този тежък момент, за да се излекува и да имаме едно щастливо хасковлийче!
    • 5
      ..
      ..._1539348024
      30 0
      15:40, 12 окт 2018
      Направете и DMS.Семейството нека остане силно и да ходи когато могат до черквата и да се молят всичко да се оправи а парите хората ще ги съберат.Като народ не един път и двапати сасе събирали нужните суми има още добри хора но б з божията помощ и парите не помагат.Ходете и се МОЛЕТЕ това ще е най-голямата ви помощ
      • Дж
        Джо
        9 0
        17:02, 12 окт 2018
        Не се открива лесно DMS номер, пък и хората го избягват, защото вземат голям процент от събраните средства (за съжаление, няма безплатен обяд)
    • 6
      Бо
      борката кереза -енженер
      9 -2
      19:31, 12 окт 2018
      За кой Григор става дума---тенисиста или тоя с оръжейният магазин в бившата пералня Тенисиста Григор е далеч и едва ли знае за проблемите на това дете Що се отнася за оръжейния Григор той едва ли знае какво е това БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В СПТУ което е завършил такъв предмет не са изучавали пък и кръгозора е тесен
      • :)
        :)
        22 0
        20:49, 12 окт 2018
        Тенисистът Григор може и да е далеч, но има близки в Хасково, които могат да го информират за подобни случаи. Най-малкото за него ще е страхотен пиар, ако не друго, че помага на своите съграждани, в случая деца. Рафаел Надал сега оказа помощ на пострадали от наводнение в Испания, като лично беше на мястото, с гумени ботуши в калта и чистеше, помагаше с каквото може.
    • 7
      Хр
      Христина
      10 0
      22:00, 12 окт 2018
      Има ли начин родителите да си направят пейпал акаунт? Ще е по- удобно за дарители от чужбина и няма да се губят средства в такси превод
      • Kr
        krasi grozeva
        5 0
        22:34, 12 окт 2018
        ще питам и ще ви пиша
    • 8
      Ва
      Ваня Атанасова
      7 0
      20:05, 13 окт 2018
      Защо се задават въпроси кои фирми и кои богати да помогнат.Който има сърце и желание може да помогне.Направете го с душа!Дете има нужда от помощ!Действате дори и с малко!ajnj
    • 9
      Пл
      Пламена
      2 0
      17:13, 15 окт 2018
      Здравейте,
      живея в Германия и често, когато искам да помогна съм пращала майка ми в България до определени банки, за да направи превод. Скоро бях попаднала на няколко кампании във фейсбук за набиране на средства за болни дечица от Helpkarma. Не знам дали е лесно да се стартира кампания и дали е безплатно - само искам да спомена, че с тях ми беше много лесно да помогна, тъй като работят с PayPal. Отне ми 2 мин да направя превода, без да занимавам роднини и е напълно безплатно заплащането. Предполагам, че и за други хора живеещи в чужбина ще е по-лесно да помогнат ако могат да направят превода директно чрез Кредитната си карта или PayPal.
      • Хр
        Христина
        0 0
        16:06, 16 окт 2018
        И аз живея в чужбина и определено е по- лесно. Мисля, че ще направят пейпал.
    • 10
      Пе
      Пепи михалева
      0 0
      21:30, 15 окт 2018
      Искам да помогна
    Последни новини