Кърджалийчета дариха фондация „Искам бебе”

През месец септември гражданите на град Кърджали активно се включиха във Фестивал "Кърджали - Бъдеще с традиции", организиран от Областна администрация – Кърджали. Съорганизатор на фестивала бе Съветът на децата към ДАЗД, който участва със свой собствен щанд за здравословно хранене.

Събраните средства от продадените здравословни и вкусни продукти Съветът дари на Фондация "Искам бебе".

Припомняме, че Теодора Милушева от СУ „Отец Паисий“- титуляр на децата от област Кърджали – заедно с деца от областния град, организираха игри от старо време за малките гости на фестивала като част от инициативата на Съвета на децата - "Здравословно и безопасно лято".След интересните занимания всяко дете получи награда – вкусен и здравословен плод. В игрите се включиха и официалните гости на фестивала - Цвета Караянчева, Николина Ангелкова и Областният управител на област Кърджали - Никола Чанев.

Така бяха постигнати няколко цели: да се провокират здравословния начин на живот, здравословното мислене и физическата активност сред младите хора, да бъдат информирани за опасностите, които съществуват в нездравословните хранителни навици. Особено важно бе да бъде подпомогната каузата на Фондация „Искам бебе“ за повече деца на България. "Искам бебе" – подкрепя семействата, които искат да имат деца и защитава техните интереси, работи за промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми, информира, финансира и осигурява емоционална подкрепа на хората, които се борят за свое дете.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини