26 °C

Ротари Интернешенъл стартира до дни поредната кампания за дарения, средствата са за борба с детския паралич

Ротари Интернешенъл стартира до дни поредната кампания за дарения, средствата от която ще отидат за борба с детския паралич. Окончателното премахване на полиомиелита  е основна цел на най-масовата неправителствена организация в света. По традиция в кампанията ще се включат и ротарианците от Кърджали.

Двадесет дарени долара са четиридесет ваксини или четиридесет спасени живота. Това подчерта в срещата си с Ротари клуб Кърджали дистрикт гуверньорът на дистрикт 2482/България/Веселин Димитров. Той посочи, че в кампанията ще се включат всички 2011 ротарианци в страната.

 Димитров отбеляза, че Ротари непрекъснато генерира нови идеи. Те получават публичност и ангажират последователи. Те от своя страна лансират нови идеи. Ротари предлага безплатно ноу-хау в името на обществото, посочи Веселин Димитров.Важна роля в това отношение играе публичността на дейността на организацията и нейните клубове. Особено внимание се отрежда на местните медии.

  В експозето си пред ротарианците от Кърджали дистрикт гуверньорът посочи, че една от целите на клубовете през настоящата ротарианска година е развитието на лидерството на своите членове. Аз съм бивш състезател по колоездене и в този спорт е важно не само лидерството, но и екипността,посочи Веселин Димитров.

  Дистрикт гуверньорът подчерта още, че трябва да се поощряват младите хора и открои наградата „Христо и Евлоги Георгиеви”, спомоществователите на Софийския университет. В тази връзка ще бъде добре, ако се излъчи стипендиант по програмата Ротари център за мир. Димитров препоръча на ротарианците от Кърджали да засилят международния младежки обмен. Младите хора стават посланици на приятелството, подчерта Димитров.

  Дистрикт гуверньорът посочи, че като мото на своето председателство е записал :”Ти вдъхновяваш мен, аз вдъхновявам теб!”. Два месеца по късно президентът на Ротари Интернешенъл Бари Расин определя темата на годината”Бъди вдъхновението”. ”Вдъхнови ни!” написаха на флагчето на клуба, който връчиха на дистрикт гуверньорът ротарианците от Кърджали. Клубът има 22 годишна история. Членовете са 28 редовни и един почетен, съобщи президентът Валентин Гогев.

Дистрикт гуверньорът Веселин Димитров е роден в Бургас през 1970 г.Семеен с две деца.Има бизнес в сферата на търговията с петрол и хотелиерството.Членува в Ротари клуб Бургас Приморие.

Георги Кулов
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 24.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини