Пашова и Баротев спорят с най-добрите на финала на Световната купа по аеробика у дома

615 състезатели от 23 държави от цял свят ще вземат участие във финалния за годината турнир по спортна аеробика, който ще се проведе от 26 до 28 октомври в Пловдив, както и в международния турнир за деца, юноши и девойки.

При жените световната шампионка и водачка на световната ранглиста Рири Китазуме от Япония ще оспорва първото място с нашите Ана- Мария Стоилова и хасковлийката Дарина Пашова, които са съответно втора и трета в подреждането. Две силни рускини Анастасия Зюбина и Екатерина Пихтова също ще спорят за медалите в тази категория. Сред надеждите за медал в българския отбор при мъжете е още един хасковлия-Тихомир Баротев, както и Антонио Папазов. При мъжете конкуренти на българите са Лукас Сантяго от Бразилия, японецът Рио Коореда и руснакът Алексей Германов.

България има надежди за отличия и за представянето на Стоилова и Папазов при смесените двойки, както и от групата в състав:Стоилова, Пашова, Папазов, Баротев и Ивелина Лукаки, кито са световните №1 за 2017 година.

В категория Групи битката за първото място ще бъде основно между България и Русия.

В съпътстващия международен турнир при децата ще се повтори битката от Световното първенство – идват най – добрите – Великобритания, Русия, Унгария при 15-17 годишните, както и в конкуренция с българския отбор във възрастова група 12 – 14.

Най – голямата делегация, която ще пристигне в Пловдив е руската – 87 човека, следвана от набиращата все повече сила в този спорт страна- Украйна, които ще бъдат 80 човека. За екзотиката за зрителите в залата ще се погрижи отборът на Египет, който развива аеробика едва от няколко години, но за втора поредна година ще участва в тази надпревара. Представител на Международната федерация по гимнастика /FIG/ ще бъде Светлана Лукина, която е член на Техническата комисия по спортна аеробика.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини