Родител обнови училището в Боровица, дари чинове,столове и компютър на децата

    Родител дари училището в с.Боровица,  достави безвъзмездно  чинове, столове и компютър на децата. Мехмед Хабибов, чийто син учи в ОУ „Антон Макаренко” реши да зарадва учениците за новата учебна година. Той обнови класната стая в която се учат 15 деца от 1 до 7 клас. Чиновете са с качествен фурнир, столовете са тапицирани, меки, компютърът –последна дума на техниката.

      Училището в Боровица е средищно и защитено. В него идват за занятия деца от Боровица, Русалско, Любино, Брезен , Голобрад  и Китница. В школото преподават четирима учители и един възпитател. Начело на малкия колектив е директорката Силвия Георгиева.

     И деца  и преподаватели не можеха да скрият радостта си от придобивката. Малчугани подскачаха с възгласи виждайки чисто новия настолен компютър. Той трябва да замени дървено сметало на 60 години, на което те се учат да смятат. Старите чинове пък са от времето на отварянето на школото от миналия век.

    Видях, че материалната база в училището е най занемарена от тази на други училища в община Ардино. Реших да помогна, сподели за Кърджали бг вести Мехмед Хабибов. В протокола за дарение изрично е записано, че при закриване на школото дареното имущество се разпределя между децата. Хабибов бе помислил и за ежедневните им нужди. Всяко дете получи по комплект тетрадки и химикал.

    Дългогодишната начална учителка Теменужка Карева не можа да скрие вълнението си при вида на новия компютър. Тя разказа,как от 1995 г. е в школото и на старото сметало е обучила да смятат стотици деца. Сега те ще имат възможност да навлязат в новите технологии. Математичката  Хелмие Али дори се снима на фона на старото сметало и новия компютър.

     Директорката Силвия Георгиева сподели: ”Не можем да изразим с думи благодарността си!”Тя връчи на Мехмед Хабибов благодарствен адрес. В него се казва:”Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава е да бъде правено това, което правим за другите!”. Вашата подкрепа е изключително важна за нас, каза още Георгиева и посочи, че има родители вдигащи скандал за пет лева, докато Хабибов е направил дарение за хиляди.

     Изненада за децата бе и лекцията на Кирил Стаменов, председател на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити. Децата слушаха в захлас, как има марсиански метеорити, грам от които струва 1000 долара.

      Естествено не се мина и без лакомства. За учениците имаше торти.

    Това не е първото дарение на Мехмед Хабибов. Такива той прави всяка година. На 6 май т.г.той е спонсорирал събора в село Ябълковец, Община Ардино.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини