Кметът и полицията осигуриха безопасността на първокласниците от „Паисий“, вече учат в Бизнесинкубатора

Изображение 1 от 2

    Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и Областната дирекция на МВР осигуриха безопасността на първокласниците от СУ „Отец Паисий“.

    Децата не пресичат опасния булевард „Сан Стефано“, за да стигнат до сградата на Филиала „Любен Каравелов“, където първоначално трябваше да карат часове, заради ремонт на родното школо. По инициатива на градоначалника няколко дни след началото на учебната година те бяха преместени в сградата на Бизнесинкубатора, т. е старото училище „Отец Паисий“. За малките ученици бяха осигурени 8 класни стаи. Това позволи целодневно освен шест първи класа да учат и някои от вторите.

    От своя страна ОД на МВР разчисти от автомобили паркинга на Бизнесикубатора. Полицаи регулираха в първите дни движението пред входа му, докато родители, возещи децата си за занятия, свикнат да спират безопасно на ул. „Екзарх Йосиф“.

    Родителите на малките ученици са най-доволни от разместването. Те са убедени, че децата им са на сигурно място. Условията за занятия са идеални. В просторните класни стаи има и мощни климатици. Изпълнени са и изискванията на образователното министерство в двора да няма автомобили. Децата могат да играят на воля, защото дворът е изцяло ограден.

    Ще припомним, че дълги години сградата се е използвала за учебни цели. Общо в СУ „Отец Паисий“ се учат 1 216 ученици.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини