Тереза Мей: Слагаме край на свободното движение на хора

Промени в британската имиграционна система подготвя премиерът Тереза Мей, предаде Politico. Те ще се отнасят за гражданите на страни от Европейския съюз. 

Ако те влязат в сила, то гражданите от ЕС и останалите мигранти вече ще бъдат третирани еднакво от властите. За тях ще важат общи правила. 

Ще бъдат въведени визи и вече Лондон ще определя кого да допуска. Слагаме край на свободното движение на хора, обяви премиерът. 

Мей още като министър се обяви за намаляване на миграцията в Кралството и затягане на контрола. Това бе и основно британско искане по време на управлението на премера Дейвид Камерън, който накрая насрочи референдум.  

Лондон води тежки преговори с Брюксел по напускането си на Общността. "Разводът" трябва да влезе в сила и въпреки взаимното желание за компромиси, нерешените въпроси остават, а вариантът без споразумение е все по-вероятен. 

Правителството на Тереза Мей има 80-90% вероятност да сключи сделка с Брюксел по условията за "развода" между Великобритания и ЕС. Тази оценка представи в неделя в интервю по телевизия "Скай нюз" бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини