Британските служби идентифицирали трети руски разузнавач по случая „Скрипал”

Британските тайни служби и звеното за борба с тероризма към полицията са установили самоличността на трети агент на руското военно разузнаване, който е свързан със случая "Скрипал", пише британският вестник "Дейли телеграф".

Третият руски агент е провел разузнавателна мисия преди отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в английския град Солсбъри през март тази година. Вярва се, че руският разузнавач на Главното разузнавателно управление е посетил Солбсъри, за да помогне за изготвянето на план за нападение преди двамата му колеги да вкарат химическото оръжие в Обединеното кралство.

Установена е самоличността на третия разузнавач.

Филип Инграм, бивш служител на разузнаването, коментира пред "Дейли телеграф", че почти със сигурност е извършена разузнавателна операция преди провеждането на атаката. Той смята, че са проучени ежедневието и навиците на Сергей Скрипал.

По-рано тази седмица беше разкрито, че единият от заподозрените за нападението, Руслан Боширов, е руският разузнавач Анатолий Чепига, който лично е бил награден от Владимир Путин през 2014 г.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини