8 лъжат социалните с парите за „топло“

Осем семейства са отрязани от Социалната служба в Хасково с възможността да кандидатства за подпомагане през предстоящия отоплителен сезон заради злоупотреби. И осемте наказани са от Димитровград. Санкцията за трима от тях е наложена заради информация от електроразпределителното дружество към социалната служба, че не са си платили похарчения ток, други 2-ма са отрязани защото не са използвали целевата помощ за закупуването на твърдо гориво, както са заявили, а 3-ма са излъгали за доходите си в заявленията.

Междувременно върви приема на заявления за новия отоплителен сезон. Помощта, който се отпуска за петте зимни месеца, застъпени в него-от ноември до март е общо 374,015 лева.

Вече има 1080 отказа на подадени заявления, уточни главният експерт от Областната служба „Социално подпомагане“ Васка Атанасова. предимно са заради това че заявителите не отговарят на условията според разпоредбите. Някои от нерезолираните молби са заради това, че подалият молба има регистрация като едноличен търговец, други -заради прехвърляне на идеална част на имот или продажба на такъв през последните пет години.

Според условията, молби за целева помощ за отопление з се подават до 31-ви октомври.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    9 0
    10:32, 27 сеп 2018
    Повечето на социални помощи от малцинствата лъжат социалните служби.Това се знае от всички институции,но мерки никакви.Само ако им засечете сметките към мобилните оператори,новите модели смартфони на изплащане и ходенето до Австрия,Холандия и Чехия и ще разберете какво източват като финансови помощи.Като им видите тридневните сватби с гюбеците и всднага си личат колко са болни и защо точат и ТЕЛК.А на всички децата са астматици.Сложете край на това безумие веднъж завинаги.Или и вие прибирате рушвети ???

Още новини

Последни новини