Волейболна "Арда" с амбиция да се върне в Суперлигата

Мъжкият отбор на волейболна Арда е с ясна цел за постигане преди началото на първенството през новия сезон – завръщане в Суперлигата, това заяви президентът на клуба Милко Багдасаров.

По думите му още от средата на август момчетата на старши треньора Иван Халачев започнаха усърдни тренировки и засилена подготовка за новия сезон.

„След отпадане на тима от Суперлигата и влизането му във Висшата лига, целта, която бе формулирана от ръководството на клуба е завръщане по най-бързия начин още тази година в Суперлигата. След отсъствието на някои състезатели, отборът запази ядрото си и бе комплектован с трима нови играчи – Костадин Бишуров от Хебър – Пазарджик, Владимир Панев от Пирин – Разлог и Александър Илиев, състезаващ се до скоро за Черно море – Варна“,уточни Милко Багдасаров.

Припомняме, че преди месеци по различни причини няколко състезателя напуснаха ВК Арда. Това са: Спас Байрев, който вече играе за Хебър – Пазарджик и Петър Петров, състезаващ за Пирин – Разлог,  както и Иван Замфиров, Симеон Топузлиев и Сонер Яшар, някои от които продължават образованието си в чужбина.

Утре – четвъртък (27 септември), е първата контрола на Арда срещу Деа – Бургас – новият член на Суперлигата тази година. В събота и неделя – 29 и 30 септември, предстои турнир в Пловдив, където нашите момчета ще се срещнат с пловдивските Виктория и Строител, както и с Берое – Стара Загора. С тях Арда е в една група във Висшата лига.

Това са първите контроли, които предстоят пред тима. Очаква се първенството да започне след средата на октомври.

Въпреки, че Арда имаше своите трудни моменти през изминалия сезон, старши треньорът Иван Халачев е на мнение, че целта, която ще преследва отбора през следващите месеци е напълно постижима и е убеден, че с усилени тренировки Арда ще се завърне в Суперлигата.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини