Вятър събори изолация на финансово-стопанската гимназия в Монтана

Бурен вятър събори изолация на финансово-стопанската гимназия в Монтана. Поривите на вятъра са достигнали до 90 км/ч в региона.

"Във връзка със силния вятър вчера следобед се усложни пожарната обстановка. Реагирахме на 39 сигнала, 25 от които за пожари, другите бяха за паднали дървета, билбордове, табели, изолации", коментира пред НоваТВ комисар Венцислав Райков, директор на пожарната в Монтана.

В момента няма цели населени места без ток, а мъж е спасен в язовир Огоста, след като вятърът повлича лодката му.

Във връзка със съборената от силният вятър вчера фасада на мол в Благоевград, зам.-кметът на града Иво Николов коментира, че концесионерът се грижи за сигурността на търговския център.

"Доста се уплашихме, вратата беше затрупана и не знаехме, че има хора, които да ни насочат как да излезем. Влязохме вътре в мола, защото беше студено, но покривът се тресеше. Изведоха ни през кафето и минути след като излязохме, падна и фасада върху кафето", коментираха пред bTV ученици.

"Ремонтът ще бъде за сметка на концесионера, предполагам, че има застраховка", обясни Николов и допълни, че не е разговарял с концесионера и не знае дали общината се е свързала с него.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Л-
    л-т николов от с Г извор
    0 0
    21:28, 25 сеп 2018
    Ей така и държавата ще се разпадне и то не след дълго време Боко и Цвъко даже са събрали куфарите като бойна готовност и само чакат определеният час
Последни новини