Първа среща между Борисов и Тръмп продължи точно 3 секунди

Комична случка се разигра в централата на ООН по време на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Българският премиер, който води нашата делегация в Ню Йорк, явно много е държал да се снима с американския президент Доналд Тръмп, защото след речта му бързо отива до мястото му, заедно с преводачката си, която явно този път има задачата да ги снима.

Двамата се здрависват, след което Борисов проверява кадъра на телефона ѝ, явно го одобрява, и снимката се появява във Фейсбук профила на ръководителя на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова.

Видео от "срещата", публикувано от Борислав Цеков, показва, че здрависването трае точно 3 секунди и не става ясно дали американският президент знае кой е човекът срещу него.

В прессъобщение за форума от правителствената пресслужба не се споменава двамата държавници да са си говорили. В текста се казва:

"По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества. Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят:

- намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества;

- разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите;

- укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор;

- премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им".

В Ню Йорк Борисов се срещнал с президента на Египет Абдел Фатах Ас Сиси и премиера на Република Грузия Мамука Бахтадзе, информира още пресслужбата на МС.

Пред египетския президент Борисов изтъкнал интереса на България към сътрудничество в областта на енергетиката. Премиера на Грузия той уверил в подкрепата на България за европейската и евроатлантическата перспектива на страната.

"Българското правителство има интерес за развитието на морските превози между двете страни. Ще продължим да участваме активно в консултациите по създаването на нов мултимодален транспортен коридор „Персийски залив-Черно море” от Иран до България и Гърция, както и по развитието на Транскаспийския международен транспортен маршрут – през Варна и Бургас към Грузия, Азербайджан, Казахстан и Китай, или т. нар. „Нов път на коприната“, подчертал той.

Грузия е стратегически партньор на ЕС по отношение повишаването на сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на маршрутите и източниците на доставки на газ за Европа и България. „България има силен интерес от изграждането на Южния газов коридор“, категоричен бил Борисов.

Извън тези срещи и снимката с Тръмп, премиерът си прави още снимки за спомен, личи от неговия дневник във Фейсбук и този на Арнаудова.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини