Посрещнахме астрономическата есен

Астрономическата есен настъпи в 4 часа и 54 минути. Това съобщи News.bg, позовавайки се на Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. 

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в източните райони ще се ориентира от изток, а в останалата част от страната ще стихне. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Вълнението на морето ще е 2 бала.

В началото на новата седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и рязко застудяване. Облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България - умерен. Дневните температури временно ще се повишат, повече в източната половина от страната, където на места ще достигат 30-33 градуса. В северозападните райони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще започне понижение на температурите.

През нощта срещу вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15-20 градуса. Само на отделни места, главно в източните райони, ще превали слаб дъжд.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини