Ден на отворените врати в астрономическата обсерватория на връх Рожен

Институтът по астрономия с Национална астрономическа обсерватория (БАН) ще вземе участие в Европейска нощ на учените, която се организира от Британския съвет в България. Тя ще се проведе на 28 септември 2018 г. и по този повод, Националната астрономическа обсерватория Рожен обявява Ден на отворени врати, за който входът е свободен.

Звездната институция кани желаещите да я посетят на 28 септември (петък) от 10.00 до 16.00 часа. Заповядайте в Обсерваторията на Рожен, за да чуете научно-популярна лекция и да зададете своите въпроси, свързани с астрономията, на учените от НАО Рожен.

Също така, по повод на Европейската нощ на учените, на 28 септември от 19.00 часа, на централната локация в София под стъкления купол на Ларгото, между Министерския съвет и Президентството, ще се излъчи презентация на д-р Никола Петров от Института по астрономия с НАО. Той ще се включи директно от Обсерваторията в Рожен и ще представи феномена „слънчево затъмнение“, наблюденията на слънчеви затъмнения на българските научно-изследователски експедиции и техните предстоящи наблюдателни задачи.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини