Започна ремонтът на пасарелката в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Вчера започна ремонт на пасарелката, която свързва кв. „Възрожденци“ с третия етап на парк „Арпезос-Север“. Това обяви в петък на брифинг  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и изпълни обещанието си.

    В момента се монтират ЛЕД  осветителни тела. Укрепва се парапета в зоната на ел. стълбовете. Предстои полагане на нов захранващ кабел. В сряда ще  се ремонтират изцяло делатационните фуги на съоръжението, ще се поднови настилката в зоната на фугите.

    След това ще се възстанови и ремонтира конзолата от двете страни на платното в компрометираните участъци  и ще се боядисат парапетите и стълбовете на осветлението.

    Инж. Азис и  зам. кметът  по строителство инж. Катя Митовска днес бяха отново на оглед на място. Ремонтът на пасарелката се очаква да  приключи в рамките на седмица. В сряда движението няма да бъде затворено, въпреки извършващите се ремонтни работи.

    Това е текущ ремонт, който се извършва със средства от общинския бюджет. За основен ремонт са необходими  над  1 млн. лв. По Общия градоустройствен план на град Кърджали е предвидено изграждане на нова пасарелка, която ситуационно се намира  в близост до съществуващия пешеходен мост.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини