Близо 200 деца не влязоха в класните стаи заради разбит път в Кърджалийско

Изображение 1 от 3

    Близо 200 деца не влязоха в класните стаи днес заради разбит път между общините Кирково и Крумовград. Родителите им излязоха тази сутрин на протест при с.Пашинци с искане за незабавен ремонт на пътя, който те смятат за опасен за живота на децата им. Общо 8 села от двете общини застанаха зад негодуващите. Протестът бе подкрепен и от кметовете на двете общини Шинаси Сюлейман и Себихан Мехмед.С тях бе и народният представител Ерол Мехмед. Протестиращите родители дадоха ултиматум на държавните институции да започнат веднага ремонт на шосето. В противен случай те заплашват ,че след месец ще блокират международния път за ГКПП „Маказа-Нимфея“.

    Кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед заяви, че съществува реална опасност за децата тъй като през есенно-зимният сезон пътят крие много рискове. Не можем да пускаме учениците,когато вали,категорична бе Себихан Мехмед. Мнението й бе единодушно подкрепено от протестиращите.

    В становище на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“ се казва,че за ремонт на разбития и осеян с много дупки път са нужни около 1 млн.лева. Това може да стане догодина при въвеждането на ТОЛ такси, когато в хазната ще влязат повече средства.

    Георги Кулов

    Снимки:Нахит Догу

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини