Славейковци вдигнаха родния трибагреник за началото на учебната година

Изображение 1 от 2

    Точно в 9 ч на 17 септември – деня на вярата, надеждата и любовта, започна тържеството в СУ „Петко Рачов Славейков“ послучай откриването на новата 2018-2019 учебна година. Най-голямото училище в южна България посрещна многобройните си възпитаници, техните родители и гостите обновено и изключително красиво, както подчерта в приветствието си и директорът Милко Багдасаров. Той откри 34-тата учебна година на „училището за шампиони“ и пожела на добър час.
    Официални гости на събитието бяха инж. Катя Митовска – заместник кмет на Община Кърджали, Севда Камбурова – заместник областен управител, Кадир Мустафов – заместник председател на Общинския съвет, старши експертите от РУО – Кърджали Венета Добрева и Али Хасан, Красимира Калинова – директор на ДГ „Райна Княгиня“ и Бончо Бонев – ръководител на фирмата – изпълнител на ремонтните дейности. Специален поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева прочете от сцената водещата Симона. Венета Добрева връчи подарък за училището на директора Багдасаров – красива икона на Богородица в съзвучие с празника и прочете поздравителен адрес от началника на РУО Гроздан Колев.
     По време на своя дебют като водещ десетокласникът Стилян призова да се съблюдава безопасността и двамата водещи сложиха каски и изпълняваха задълженията си с тях до края на тържеството, което предизвика въодушевление сред всички присъстващи.
    По традиция първокласници изпълниха стихчета и умилиха родителите и гостите. Айлин Халил от 1“ж“ изпълни стихотворението „ Първите уроци“, Мариян Мариянов от 1“а“ -  „Първокласник“, Дарина Тодорова от 1“б“ - „На добър час“ и Мирай Мюмюн от 1“д“ - „Аз съм първокласник“. За вълненията на родителите от сцената разказа Дорета Стоянова – майка на първокласничката Гергана.
    Вокалната група на учителя по музика Кирил Кирев поздрави първолаците с песента „Дано“. Изненадващо момичетата също излязоха на сцената с каски и много настроение.
    В един момент връхлетя Пипи Дългото чорапче, пристигнала директно от Швеция, която пожела на първокласниците да сбъдват мечтите си и да нямат нужда от специални хапчета против порастване, за да останат добри и щастливи.
    Една от най-дългогодишните начални учителки Виолета Кючукова би първия звънец и изпълни ритуала да върви по вода с менче и здравец, а Пипи въведе в прекрасно украсеното училище първолаците.
    На добър час на всички малки и пораснали ученици и учители! В новата шампионска учебна година!

    Това съобщиха от ръководството на СУ "П.Р.Славейков".

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини