Призовават в първия учебен ден родители и деца да подкрепят Боян вместо да носят цветя

Да подкрепят лечението на младеж, който се бори с коварна болест, вместо да носят цветя за първия учебен ден, призова родителите на учениците директорът на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ Чавдар Здравчев. В личния си профил във фейсбук той написа:

„…  ние Ви призоваваме на този първи учебен ден да дарите живот на Боян Бонев - наш бивш ученик и син на наши колеги! На нас подарете Вашите красиви усмивки и безграничната обич на Вашите деца! 
Благодарим Ви!“

През последната година учениците от СУ „Златаров“ доказаха, че имат големи сърца и са отличници по благотворителност. Никой не се съмнява, че те и техните родители ще подадат отново ръка и ще върнат надеждата на Боян и на родителите му - обичаните учители по математика Ваня и Иван Георгиеви. Боян се бори с тежкото заболяване левкемия за лечението на което е нужна  операция за присаждане на костен мозък. Тя струва 150 000 £.

В Първия учебен ден на входа на училището ще бъде поставена кутия за набиране на средства, а в скоро време се очаква разкриването и на дарителска банкова сметка.

На 17 септември кутии ще има в още две училища в Пловдив – „Яне Сандански“ и „Патриарх Евтимий“ в Пловдив, а директорите им призовават и други да последват техния пример.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини