Златаровци се завърнаха от сериозна среща с професията в курортен комплекс „Златни пясъци”

От 30 юни до 25 август 46 възпитаници на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Кърджали проведоха  лятната си производствената  практика в един от най-известните курортни комплекси по северното черноморско крайбрежие  –  „Златни пясъци”.  Практическото обучение бе реализирано в намиращите се на първа линия,  петзвездни  хотели и заведения за хранене и развлечения на  веригата „Грифид хотели”. Производствената практика в реална работна среда  спомогна за усъвършенстването на  професионалните умения и компетенции на учениците. Работейки рамо до рамо с едни от най-известните шеф готвачи на България,  те трупаха опит в приготвянето на кулинарни, хлебни и сладкарски изделия.

           В търговската зала момичетата и момчетата от Кърджали обслужваха туристите по метода „Ол инклузив” и блок маса. Контактът им с хора от различни националности допринесе до усъвършенстване на  езиковите им познания.

Безупречната дисциплина и професионална подготовка на стажантите,  неизменната им  усмивка и  любезно отношение, изрядният им външен вид, впечатлиха както туристите, така и преките им наставници.  Това накара ръководството на „Грифид хотели” да предложи на учениците на ПГ по туризъм да  продължат да упражняват своите компетенции,  сключвайки трудови договори  с тях до края на сезон 2018 г.  

Като отплата за отличната им работа и проявения професионализъм учениците  получиха предложения за работа за следващия туристически сезон  на 2019 г.

Но освен  да работят Златаровци имаха възможност да релаксират на морския бряг, да посещават множеството културни събития организирани в курортен комплекс „Златни пясъци”, да спортуват и да се забавляват.

  Заредени с много положителни емоции учениците на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали са готови да посрещнат предизвикателствата на новата учебна година.

Ръководството на гимназията изказва своите благодарности на учениците и придружаващите учители, които за пореден път доказаха, че остават верни на девиза „Без нас не може”.

Това съобщиха от ръководството на Професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини