Пътят на Ветко Арабаджиев от шофьор в захарен завод до милионер

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона.

За бившите служби Арабаджиев е известен като "агент Стефан". От Комисията по досиетата отказаха да коментират документите, които уличават роденият в Асеновград под името Вълчо като агент на службите.

Интересното при него е ясната тенденция на т.нар. "стълба на ДС" - приел да сътрудничи преди промените, той само за няколко години се издига от шофьор в завод до бизнесмен в сферата на хотелиерството и туризма.

Първите му хотели датират от 1996 г. По това време той получава огромен банков заем, а две години преди това досието му е унищожено, съобщи bTV.

Законът забранява унищожението на досиетата на сътрудниците на ДС. Регистрацията му там е преди да смени името си от Вълчо на Ветко.

Арабаджиев е огласен от Комисията през 2014 г., защото присъства в списъка с кредитните милионери, които подлежат на проверка за принадлежност. Той е бил кредитен милионер към банка "Хеброс" и се сочи като първият български бизнесмен, който притежава два частни самолета.

Следва шеметна кариера и семейството на бившия шофьор става светска двойка номер едно в София. Те са навсякъде-по балове, приеми и светски събития. 

Интересно е и друго- Арабаджиеви и Миню Стайков, собственикът на Винпром Карнобат са близки, запазена е и снимка, на която Ветко Арабаджиев и съпругата му връчват подарък на Миню Стайков за неговия 51-ви рожден ден.

Засега от специализираната прокуратура не виждат връзка между разкритията за двамата бизнесмени-Арабаджиев и Стайков, но кой знае ,при тези близки отношения дали не са имали и общ сенчест бизнес. Това обаче са само предположения, щом до момента нямаме повдигнати обвинения срещу бизнесмените.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    0 0
    16:54, 6 сеп 2018
    Искаме си Голямото хоро на площада!
Последни новини