Гледат делото за убийството на седемгодишната Дамла

Съдебното дело за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград ще се гледа в Окръжния съд в Кърджали. Момиченцето беше открито от майка му мъртво в дома им на 17 декември миналата година. Три дни по-късно като извършител на убийството беше задържан 25-годишният Мехмед Хасан, първи братовчед на детето. Близо 10 месеца след убийството обвиняемият Мехмед Хасан ще застане пред съда.
Заседанието по делото е разпоредително. На него ще присъстват всички заинтересовани страни. Ако съдът установи процесуални нарушения, делото ще бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на пропуските. Ако няма нарушения, съдебното следствие ще започне още същия ден.
В този случай един от вариантите е делото да мине по съкратена процедура по искане на подсъдимия и при признаване от негова страна на вината и събраните факти и доказателства. Ако това стане, делото може да приключи още днес с присъда. Другият вариант е да бъде насрочена дата за същинско съдебно производство, в което да бъдат изслушани и разпитани повече от десет свидетели и над двайсет експерти за установяване на истината, обяснява БНР.
https://topnovini.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини