Съдът остави без разглеждане обжалването на конкурса за шеф на Първа поликлиника

Хасковският административен съд остави без разглеждане жалбата на д-р Франц Ваврек срещу проведения конкурс за управител на ДКЦ 1 в Хасково. Haskovo.net припомня, че за шеф на първа поликлиника бе избран д-р Ясен Янев, а д-р Ваврек бе класиран на второ място.

Д-р Ваврек бе подал възражение и в Общинския съвет с искане да бъде отменена процедурата поради нарушения. Той заяви, че не са му били предоставени данни за финансовото състояние на дружеството и по този начин е бил дискриминиран в надпреварата. ОбС обаче отхърли жалбата му и д-р Ваврек се обърна към съда, където обжалва мълчаливия отказ на кмета Добри Беливанов да отмени конкурса, както и на комисията по избора да му предостави исканата документация.

Магистратите обаче намират, че едноличен собственик на капитала на ДКЦ 1 е Общинският съвет и кметът няма правомощия да отменя конкурса. От данните по делото става ясно, че градоначалникът е препратил жалбата на д-р Ваврек до ОбС. Според съда в случая Общинският съвет не действа като административен орган и не упражнява властнически функции, а като гражданско-правен субект, който провежда процедура по възлагане на управлението на търговско дружество. Като такъв не подлежи на контрол по реда на Административно-процесуалния кодекс, заключават магистратите.

С такава мотивировка Административният съд оставя жалбата на д-р Ваврек без разглеждане.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    19 -9
    16:02, 16 авг 2018
    Този град го докараха до безобразно състояние!Всичко е платено,по-важно от здравето няма!Сега принуждават хората да ходят за изследвания по другите градове,защото тука резултатите се пишат заучено!Една читава лаборатория имаше,те я затриха!Жалко за по-възрастните хора,които няма да могат да си позволят да пътуват другаде,а ще си мислят че ги лекуват адекватно..
    • Се
      селянин
      11 -18
      16:10, 16 авг 2018
      Абе гражданино от балкана защо пишеш само за да си... Виж коментара
    • Ро
      робин худ
      8 -12
      22:15, 16 авг 2018
      този човечец е самия ваврек,дето си пише сам коме... Виж коментара
  • 2
    Абе колко голямо е Хасково всички са съседи братовчеди кумове кумци и т нКмета решил тия решили ония решли и хоп д-р Янев управител
  • 3
    Гр
    Гражданин
    15 -3
    16:40, 16 авг 2018
    До селянин!Лекувай си се със здраве в добрите лаборатории със страхотните специалисти!Пък ние селяндурите,ще се оправяме както си знаем като слезнем от балкана...Много ти здраве!
  • 4
    Ст
    Страшилан
    17 -9
    17:17, 16 авг 2018
    Голям страх берат от този доктор управляващите бе. Един честен човек да опита да стане управител, а и рушвети не давал. Интересувал се болните и колегите му да са добре. Нееее, не е за тука - да върви в Африка. А ако бяха го избрали - сигурно щеше да сложи казана и да сготви крадците на ДКЦ 1.
    • Ро
      робин худ
      1 -7
      23:18, 16 авг 2018
      не тях,а всички с парички,че и без парички.Всички... Виж коментара
  • 5
    Ро
    робин худ
    7 -9
    22:32, 16 авг 2018
    ако откачалката беше назначен там за шеф,за месец щеше да фалира ДКЦ-то.Половината щеше да ги изгони той,щото е каресчия,другата половина сами биха си заминали. Да е жив и здрав,ама по-далече от Хасково.На нас и СИНЕВО ни стига
    • Jo
      John
      7 -2
      09:32, 17 авг 2018
      що да не ги гони, има само един с егн 6*******, почти всичките са с 5*****, има и 4******, голяма гордост, няма що...
  • 6
    Ко
    Ко
    7 -2
    22:38, 16 авг 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    Шу
    Шут в гъза
    11 -5
    23:28, 16 авг 2018
    Абе Робинчо и селянчо нещо много сте на вътре май май с нещата.Да не би и ваще гащи да са се разтреперяли при възможност а Ваврек да се върне.Този човек е един от най честните хора в Хасково.
  • 8
    Ро
    робин худ
    7 -10
    23:57, 16 авг 2018
    не,шуте мой,който не владее дори правописа.Имах честа да познавам негови лаборантки,които не бяха благосклонни към него и изгонени съответно.Лично аз два пъти съм контактувал с него,около 9ч.сутринта и вонеше като каруцар на бира и нечисто.Той е за съжаление
  • 9
    Шу
    Шут в гъза
    11 -6
    00:20, 17 авг 2018
    Абе и твоя правопи е доста на ниво😎.А аз имам честта да го познавам лично.Той е моя (д.Хаус)и бачка здраво и на мравката път прави.Такаче на коментарите ти ще отговоря така "празни приказки,жълти стотинки и мек *** село може да изкара".
  • 10
    Ро
    робин худ
    2 -4
    23:51, 17 авг 2018
    докторе,бая биричка си дръпнал...виж колко грешки си направил.Ами в резултатите на хората какво биха означавали?Мизерник си ти а не лекар самохвалко

Още новини

Последни новини