Григор Димитров би Зверев, излиза срещу Джокович (видео)

Григор Димитров започна успешно защитата на титлата в турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати. Българският тенисист премина през много труден двубой с Миша Зверев от Германия, като показа по-здрави нерви в ключовите моменти и спечели в два сета - 7:6 (5), 7:5.

В третия кръг миналогодишният шампион ще се изправи срещу носителя на 13 титли от Големия шлем Новак Джокович. Сърбинът трябваше да прави обрат в три сета, за да отстрани французина Адриан Манарино - 4:6, 6:2, 6:1.

Мачът между Димитров и Джокович е трети в днешната програма на централния корт и се очаква да започне около 21.30 часа. Двамата ще се срещнат за девети път, като сърбинът води със 7:1 победи срещу българина.

Победителят от деветия им двубой ще се изправи в четвъртфиналите срещу Милош Раонич или Денис Шаповалов. Двамата канадци откриват програмата на централния корт в 18.00 часа.

Двубоят между Димитров и Зверев трябваше да стартира в сряда около 22.00 часа, но се забави с няколко часа. Първите две срещи на централния корт - Александър Зверев срещу Робин Хаазе и Леся Цуренко срещу Гарбине Мугуруса, продължиха общо около пет часа.

След това точно преди Димитров да излезе на корта над Синсинати заваля проливен дъжд. В крайна сметка шампионът започна защитата на титлата около 2.00 часа българско време.

Мачът започна кошмарно за световния №5, който допусна пробив на 15 още в първия гейм. Зверев затвърди предимството си и поведе с 2:0. Представителят на Германия показа обичайния си агресивен тенис със солиден начален удар и постоянни излизания към мрежата.

Димитров постепенно се нагоди към играта на съперника, започна да посреща по-добре и по-често да пласира минаващи удари. В шести гейм българинът успя да върне пробива и да изравни за 3:3. Зверев спаси четири възможности за пробив, но шампионът стигна до пета и най-накрая се възползва.

Последва още един труден гейм, в който Димитров изпусна аванс от 40:15, но все пак успя да затвърди пробива и да поведе с 4:3. В следващото си подаване българинът отново се измъкна от трудна ситуация, като направи обрат от 0:30.

Стигна се до тайбрек, в който миналогодишният шампион започна по-добре и поведе с 4:1. Зверев спечели три поредни точки и изравни - 4:4. Димитров отново поведе с минипробив и стигна до два поредни сетбола при 6:4. Българинът се възползва от втория и измъкна първата част.

В началото на втория сет двамата сервираха много солидно, като в първите шест гейма нямаше нито един шанс за пробив. Първите възможности се откриха пред Димитров, който поведе с 40:15 в седмия гейм. Българинът обаче не се възползва и Зверев спаси подаването си.

Димитров запази концентрация и продължи да притиска съперника, като в същото време не му даваше никакви шансове при свой сервис.

В десетия гейм шампионът от финалите на АТП отново поведе с 40:15 и този път се възползва още при първата си възможност за пробив.

Българинът не трепна, сервирайки за победата при 6:5, и приключи двубоя след 1.40 часа игра.

Участието си в Синсинати с победа започна и миналогодишният финалист Ник Кириос. Австралиецът загуби сет на нула, но въпреки това отстрани хърватина Борна Чорич слeд 7:6 (1), 0:6, 6:3.

В третия кръг Кириос ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро и Хьон Чун. Мачът между аржентинеца и корееца беше единственият от втория кръг, който не успя да се изиграе заради дъжда.

Мачовете от третия кръг

Милош Раонич - Денис Шаповалов
Новак Джокович - Григор Димитров

Робин Хаазе - Пабло Кареньо Буста
Карен Хачанов - Марин Чилич

Кевин Андерсън - Давид Гофен
Ник Кириос - Хуан Мартин дел Потро/Хьон Чун

Мартон Фучович - Стан Вавринка
Леонардо Майер - Роджър Федерер

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини