Всеки шести полет на Райънеър анулиран заради европейска стачка

Заради стачка на пилотите четири полета от и до София на нискотарифната ирландска авиокомпания Райънеър няма да бъдат изпълнени в петък: полетите от Брюксел и Берлин и от София до двете столици.

Всеки шести полет на Райънеър е анулиран заради стачката, или общо около 400. Смята се, че ще бъдат засегнати 55 000 пътници, в това число 42 000 в Германия - насред отпускарския летен сезон.

Пилотите и бордовият персонал искат Райънеър да изготви нов трудов договор за заплатите, който да включва и по-добри условия на труд, но и двете страни си разменят обвинения, че са предизвикали прекратяване на преговорите.

Вчера германският синдикат обяви, че неговите членове ще се присъединят към колегите си от Белгия, Ирландия и Швеция в стачката, която е планирана между 01.01 ч. по Гринуич в петък и 00.59 ч. по Гринуич в събота.

Райънеър допусна пилотите й да членуват в синдикати едва миналата година.

В Холандия авиокомпанията сезирала съда в Харлем, за да попречи на холандските пилоти да се включат в стачното движение. Съдът обаче разреши на холандските пилоти на Райънеър да участват в днешната европейска стачка.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини