Ню Йорк е първият американски град с ограничения за Uber и подобните му

Ню Йорк е първият американски град, който ограничи работата на компании като Uber, Lyft и Via Transportation Inc. за споделено пътуване, съобщават "Блумбърг" и други медии.

Градският съвет одобри таван за броя на автомобилите на компаниите с такива услуги по улиците на Ню Йорк за една година. По време на заседанието съветът също реши, че шофьорите трябва да получават минимални плащания.

В отговор на решението да бъде ограничен броят на автомобилите от Uber обявиха, че 12-месечното прекратяване издаването на нови лицензи ще постави под заплаха една от малкото надеждни транспортни опции, докато в същото време не се полагат усилия за модернизиране на градския транспорт и разрешаване на проблема със задръстванията.

От Lyft коментираха, че тези ограничения на транспорта ще върнат Ню Йорк в ерата на проблемите с намиране на транспорт, особено за жителите на крайните градчета и малцинствата.

От друга страна кметът на града Бил де Блазио похвали решението. Той смята, че е крачка напред към разрешаване на кризата с изпадащите в бедност шофьори на транспортни услуги в града и задръстванията по улиците на Ню Йорк.

Преди три години съветът гласува против подобно предложение на кмета за налагане на таван, след като Uber поде мащабна кампания срещу ограничителните мерки. Оттогава лицензите за подобни услуги се увеличиха с повече от 80 000 от 12 600.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини