Тръмп призна, че синът му се е срещал с рускиня, предложила компромати за Клинтън

резидентът на САЩ Доналд Тръмп призна вчера, че синът му Доналд се е срещнал с руска адвокатка през юни 2016 г., за да получи информация за съперничката си Хилъри Клинтън в президентските избори. Но президентът каза, че тази среща е била напълно законна, предаде агенция "Франс прес".

Той написа: "Фалшивите новини съобщават чиста измислица - че съм притеснен от срещата, която чудесният ми син Доналд е имал в "Тръмп тауър" през юни 2016 г. Това беше среща за получаване на информация за опонентка, това е напълно законно и се прави постоянно в политиката. И не доведе до нищо. Аз не знаех за това", твърди президентът.

За пръв път той определя толкова ясно темата на срещата между сина му Доналд Тръмп и руската адвокатка Наталия Веселницкая в "Тръмп тауър" в Манхатън, отбелязва АФП. На срещата са присъствали също зетят на президента Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборната му кампания Пол Манафорт. По-късно адвокатката отрече да е била свързана с Кремъл.

Откакто преди година медиите разкриха, че е имало такава среща, обкръжението на Тръмп предлагаше различни версии за нея, напомня АФП. Самият той твърдеше преди 13 месеца, че тя била посветена на осиновяването на руски деца.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини