Общината кандидатства с проект за изграждането на нови центрове за възрастни, с различни психични проблеми

Община Кърджали ще кандидатства с проект за обособяването на три социални центъра в сградата на старото училище „Н.Й.Вапцаров” в кв. Веселчане – Център за възрастни, страдащи от психични разстройства, Център за грижа за лица с различна форма на деменция и Дневен център за подкрепа на лица с различна форма на деменция и техните семейства. Това съобщи днес на брифинг кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. По думите му от Министерството на труда и социалната политика вече са одобрили сградата за новите социални услуги, а срокът за кандидатстване с проекта е 30 август.

„Досега създавахме няколко центъра, насочени към деца, сега с реализирането на този проект ще обхванем и лицата от т.нар. „трета възраст”. По този начин обхващаме почти всички възрастови групи, които имат потребности от различни видове професионални социални услуги”,  подчерта кметът.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е в рамките на 1 678 000 лева. Ще бъде направен ремонт на сградата, реконструкция, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане.  

„Ако до края на годината проектът бъде одобрен, то до май-юни 2019 година може да започне самото строителство и в началото на 2020 година социалните центрове може да бъдат факт”, каза още кметът инж. Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини