Проф. Николай Радулов за Митьо Очите: Няма да бъде открит

Димитър Желязков – Очите е един от командирите на сенчестия бизнес по Черноморието, а не само в Бургас. Това заяви бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов в студиото на „Тази сутрин”, като допълни, че връзката на Очите с погребалния бизнес в града е много възможна.

„Очите контролира не само Бургас, а цялото Черноморие и не само погребалните агенции, а всички дейности, от които се печелят пари на морето – всички са принудени да плащат рекет там. Очите от един бияч се превърна в бизнесмен”, допълни журналистът Стефан Ташев.

Според Радулов полицията ще обясни излизането от страната на Желязков с реализирането на мащабната спецакция в Бургас, при която бяха задържани 19 души.

„Звучи странно, но тази година сме свидетели на екзотични съобщения от прокуратурата, да си спомним за петимата убити на Нова година. След това ни се обяснява, че това е оперативна игра, а целта е да не се подплаши главния обект – тогава Росен-Животното, а сега Митьо - Очите. Тази операция няма да даде никакъв ефект”, коментира Радулов.

Бившият главен секретар допълни, че от полицията най-вероятно не са знаели, че Очите е извън страната, като сравни случая с този на Брендо, който беше пуснат да излезе от страната, а сега се издирва от Интерпол.

Ташев няма обяснение защо 2 години след стрелбата срещу Желязков срещу него няма обвинение и е излязъл като жертва от случая. По думите му другите участници в инцидента са елиминирани, като повечето сега са подсъдими или са в затвора. Той е категоричен, че през годините се е променило само това, че хората от подземния свят са с изчистени биографии и вече са бизнесмени или политици.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ex
    extraterrestrial
    2 0
    10:40, 3 авг 2018
    Митьо Очите е закрилян от държавата, сума ти държавни служители папкат от неговите "вноски".
Последни новини